10 tips för dejting

1) Promenera
At t ha en promenaddejt är både nyttigt och avslappnande. Promenader måste inte ske på avskilda platser, utan en stadspromenad kan vara minst lika mysigt som en promenad i parken. Tänk på att behålla spontaniteten, och bestäm inte hela rutten i förväg. Hittar Ni något mysigt café på vägen så rekommenderar jag Er starkt att ta en kaffe eller en kopp varm choklad.

relaciones casuales

2) Teaterbesök slår biobesök varje dag!
Att gå på bio är en klassiker, men varför inte gå på teater istället? Även om du inte bor i en storstad med ett stort utbud så finns det ofta lokala teatergrupper som har teaterförställningar med jämna mellanrum. Teater är en annorlunda dejt som Ni båda sent kommer att glömma, och dessutom ett utmärkt samtalsämne för nästa dejt!

3) Prova-på
Många utbildningsinstanser erbjuder ofta ”drop-in”  eller ”prova på” (främst i början av terminen). Varför inte prova på att måla med akvarell tillsammans, eller vad sägs som att lära Er dansa salsa? Att prova nya saker stärker Er som par. Tänk dock på att båda ska känna sig bekväma, och det kan vara lönt att checka om din dejt är höjdrädd innan du bokar in t.ex. klättring.

4) Miniatyr-resa
Har Ni dejtat ett tag så kan det vara mysigt att ta en mini-weekend till någon närbelägen stad. Utomlandsresor lockar alltid, men tillåter inte ekonomin så kan det vara minst lika mysigt att checka in en natt på något närbeläget stadshotell (gärna med en SPA-avdelning).

5) Temamiddag
Alla har vi ätit på mysiga italienska restauranger med pastarätter som gör att man är mätt en vecka framåt, men hur många har ätit till exempel libanesiskt, eller varför inte ungersk husmanskost? Försök att hitta en restaurang med ett lite udda kök för en garanterad minnesvärd dejt.

6) Shoppingutmaning
Att shoppa tillsammans erbjuder en möjlighet att lära känna din dejt bättre. Det är lätt att välja det bästa ur sin garderob när man har en vecka på sig att planera, men hur vass är din dejt när det verkligen gäller? Allra roligast är att sätta en liten budget (max 100 kronor) och köpa något till varandra på en bestämd butik (t.ex. H&M eller Lindex) och sedan tävla om vem som hittade bäst plagg/accessoar.

7) Dela med Er av Era barndomsminnen!
Det är lätt att tänka att djurparker, museum och nöjesfält främst är till för barn och ungdomar, men det passar lika bra för oss lite äldre som dejtar. Ta med din dejt till en plats som betydde mycket för dig som barn/ungdom och dela med dig av dina minnen. Du kommer har minst lika roligt i vuxen ålder!

8) Laga middag tillsammans
Har Ni dejtat ett tag och umgåtts en del så kan det vara frestande att bjuda över din dejt på middag. Det klassiska upplägget är att den som bjuder på middag är den som lagar, men varför inte laga tillsammans istället? Att laga mat tillsammans bjuder ofta på en hel del skratt och om middagen blir misslyckad så kan Ni skylla på en dålig team-insats istället för att den ena får skulden!

9) Ta en after-work tillsammans
Varför inte ses mot slutet av dagen och ta en drink tillsammans? Alkohol behöver absolut inte vara inblandat, utan de flesta baren erbjuder numera ett stort sortiment av alkoholfria cocktails. Mitt bästa tips är att låta bartendern blanda den drink som han/hon själv tycker är rolig att blanda, vilket leder till att du ofta får en drink som ej finns på drinklistan!

10) Läs en bok tillsammans
Det kanske är svårt att göra under bara en dejt, men kan bli en rolig aktivitet under en längre period och kan avslutas med en liten ”bokcirkel” där Ni kan diskutera boken tillsammans över en kopp te. Detta ger även en ökad insikt om den person som du dejtar, både på gott och på ont!